Logodna

Visezi de cand erai mica la momentul magic in care alesul inimii tale, la o cina romantica va ingenunchea si te va cere in casatorie oferindu-ti pretiosul inel de logodna. Poate te intrebi ce semnificatie are logodna si in ce consta ea si de ce este un pas important inainte de nunta. Noi iti vom oferi raspunsurile si informatiile necesare la aceste intrebari.

Logodna este un juramant dintre doua persoane care se iubesc si care doresc ca in viitorul apropiat sa faca marele pas al casatoriei. Logodna de obicei se face cu aproximativ 6 luni inainte de nunta, insa in prezent aceasta se poate face chiar si cu cateva saptamani inainte de marele eveniment, in functie de alegerea tinerilor indragostiti.

Logodna este o perioada in care viitori soti:

  • se pregatesc pentru nunta
  • un bun prilej de a intari relatiile dintre cei doi cat si dintre membrii familiei.

Momentul in care aceasta este incheiata reprezinta cel mai romantic si emotionant eveniment din viata ta.

In trecut logodna era un ceremonial mult mai complex, realizat cu ani inainte denunta si consta in petitul fetei, obtinerea acordului parintilor, acordarea de zestre si slujba religioasa, in care preotul ii lega pe cei doi in Taina Sfanta a logodnei.

Logodna consta intr-o fagaduinta de casatorie, in care viitorul tau sot iti daruieste inelul de logodna care este simbol al iubirii si al eternitatii.

Inelul de logodna poate fi:

  • din aur sau argint
  • incrustat cu cristale Swarovski ori alte pietre pretioase sau chiar diamante.

Daca esti o persoana care tine la traditie, poti incheia logodna intr-un mod oficial la biserica, participand la slujba de logodna. In cadrul acestei slujbe :

  • preotul pune inelele pe degetele logodnicilor si le ofera binecuvantarea.
  • nasii au si ei un rol important in aceasta ceremonie, ei sunt martorii la actul de logodna si sunt cei care schimba inelele.

Slujba de logodna se poate oficia cu luni sau cu cateva saptamani inainte de nunta. Multe cupluri aleg sa oficieze logodna religioasa in aceasi zi cu slujba de cununie.

 Petrecerea de logodna

Daca doresti sa te bucuri alaturi de prieteni si de cei dragi de acest moment fericit din viata ta, poti organiza o petrecere de logodna. Aceasta nu trebuie sa fie una sofisticata, alege sa servesti un bufet suedez sau cateva aperitive,deserturi. Sampania sau vinul nu trebuie sa lipseasca de la petrecere. Petrecerea de logodna este ocazia in care cuplul va anunta viitoarea lor uniune prin casatorie. La aceasta petrecere nu este obligatorie aducerea de daruri. In cazul in care primesti cadouri este recomandat sa le multumesti dupa petrecere persoanelor respective printr-un telefon.

Logodna este perioada de timp, in care trebuie sa incepi pregatirile pentru nunta. Aceasta perioada este una in care poti / puteti:

  • sa iti intaresti relatia cu cel care iti va deveni partener de viata
  • sa va impartasiti dragostea
  • sa comunicati mai mult, sa vorbiti despre viitorul vostru.

De asemenea in aceasta perioada, incearca sa iti cunosti mai bine viitori socrii, sa creezi o relatie stransa intre tine si ei. Nu uita de familia ta de care urmeaza sa te desparti pentru a-ti intemeia la randul tau propriul camin. Bucura-te de timpul petrecut impreuna, multumeste-le pentru sprijinul lor si spune-le cat de speciali sunt pentru tine.

In concluzie, logodna este cel mai frumos moment, in care tinerii indragostiti isi promit unul altuia dragoste si respect reciproc si doresc ca in viitorul apropiat sa faca marele pas al casatoriei. Logodna este cea mai magica perioada din viata ta, este un moment de neuitat, un pas spre o viata frumoasa alaturi de alesul inimii tale.