Jocuri de Nunta

O petrecere antrenata, amuzanta, de neuitat. Cu siguranta asta iti doresti sa ai la nunta ta si poti sa fi sigura ca asta ii va incanta si pe invitatii tai. Aceasta zi nu trebuie sa fie unica numai prin prisma emotiilor ce le simte toata lumea si prin delicatete ci si acele momente amuzante vor contribui la amintirile minunate cu care fiecare invitat, fara dar si poate, va pleca de la nunta ta. Pe langa melodii ritmate, bancuri si anecdote spuse de staroste sau MC (maestru de ceremonii) mai sunt si cateva jocuri ce aduc nu numai zambetul pe buze ci adevarate hohote de ras.

Jocuri sau dansuri? Amandoua. De exemplu:

  • pinguinul. Mai mult un dans decat un joc insa trebuie sa recunoastem ca este printre cele mai amuzante momente ale nuntii. Mai ales cand participantii sunt de toate varstele.

  • Musamaua, Spinul, Perinita – sunt alte exemple de dansuri-joc in cadrul carora cei care participa asculta nu numai linia melodica ci si indicatiile MC-ului sau DJ-ului si iese o adevarata harababura demna de cascadorii rasului.

  • De asemenea, daca mirii sunt de acord ei vor trebui sa danseze pe o melodie aleasa de DJ lipiti, cu o portocala sau un mar intre ei, fara ca fructul sa cada. Se mai poate folosi in loc de fruct si o moneda. Aici li se pot alatura nasii sau parintii, daca doresc.

  • Ori, nasul si mirele vor trebui sa danseze pe acordurile unei melodii (foarte ritmata de altfel, pentru a le face viata si mai grea) in pantofii nasei, respectiv ai miresei. Ce distractie pentru doamne!

Jocurile propiu-zise pentru nunti sunt: jocul pantofului, rascumpararea haioasa, declaratii de dragoste amuzante, jocul scaunelor, etc.

  • Jocul pantofului. Aici cei doi miri vor fi asezati spate in spate pe doua scaune in centrul ringului de dans. Fiecare dintre cei doi va avea in cate o mana un pantof propriu si unul al partenerului. MC-ul sau starostele va pune diferite intrebari haioase si cei doi vor trebui sa raspunda simultan, ridicand pantoful vinovatului. Intrebarile pot fi de genul ‚Cine se trezeste cel mai tarziu?’, ‚Cine cheltuie cel mai mult?’, etc. Astfel ei vor avea ocazia sa dovedeasca cat de bine se cunosc reciproc.

  • Rascumpararea haioasa este deliciul publicului. Mirele, atunci cand trebuie sa isi recupereze mireasa furata trebuie sa indeplineasca cine stie ce pedeapsa haioasa. Gen: sa opreasca circulatia pe o strada aglomerata, sa cante o melodie (mai ales cand nu are ureche muzicala), etc.

  • Declaratiile de dragoste amuzante pot fi parte din categoria de mai sus sau poate fi un joc individual. De exemplu, fiecare dintre miri va trebui sa faca o declaratie de dragoste bazandu-se pe 5 cuvinte date. Mirele poate primi cuvintele: soba, tractor, camp, paine, creion. Mireasa poate avea urmatorii termeni ca punct de plecare: bec, oala, spin, ochi, talpa.

  • Jocul scaunelor se poate desfasura clasic, 12 oameni trebuie sa ocupe 11 scaune asezate in cerc atunci cand se opreste muzica. Cel care ramane pe dinafara trebuie sa execute o pedeapsa. O varianta la acest joc este urmatoarea: se aleg 12 invitati de varste diferite din sala. Se aseaza pe 12 scaune si apoi fiecare este trimis sa aduca un lucru din sala (vaza, moneda de 50 de bani, un chibrit, etc). Cel care vine ultimul trebuie sa extraga un bilet. Pe fiecare bilet, 12 la numar, sunt specificate 12 pedepse, fiecare pentru o luna a anului. De exemplu, cel care trage un bilet pe care este scrisa o luna de iarna va trebui sa le faca cadou mirilor cozonaci, cel care va avea pedeapsa vara, un ventilator sau un bax de racoritoare si asa mai departe. Ideile sunt nenumarate si jocul este distractiv.

Multe jocuri, mai multa distractie! Desigur, acestea nu sunt toate jocurile de nunta, ci cele care se refera atat la miri si/sau nasi cat si la invitati. Cu aceste jocuri fiecare va avea un moment de respiro si un bun prilej de a se amuza copios. Amintirile obtinute vor fi dintre cele mai placute, garantat!