Furatul miresei

Traditii, traditii si mai multe traditii. O nunta romaneasca (si pitoreasca) este un furnicar de traditii care de care mai importante, emotionante sau amuzante insa de departe pe primul loc in top sta furatul miresei. Aceasta traditie este veche de cand lumea si pamantul si nici cea mai moderna nunta nu se indura sa renunte la ea. De ce se fura mireasa, ce se intampla cu ea in tot rastimpul acesta, cum este rascumparata ea si tot ceea ce se mai intampla vom vedea in cele ce urmeaza.

De ce se fura mireasa? Pentru ca asa este obiceiul ar spune unii. Insa de ce s-a impamantenit obiceiul asta? Ei bine, se spune ca aceasta actiune are rolul de a:

  • ii proteja pe cei doi de spiritele rele

  • testa inca o data legatura dintre cei doi si dragostea ce si-o poarta reciproc.

Asta spune traditia. Insa astazi, ‚rapitorii de mirese’ nu mai sunt chiar atat de preocupati de proprietatile binefacatoare ale acestui obicei ci ei sunt manati in toata aceasta activitate de oferirea unui plus de distractie petrecerii. Ca tot veni vorba de ei, sa vedem cine sunt acesti rapitori. Ei pot fi cativa prieteni ai mirelui, ai miresei sau comuni. De cele mai multe ori aceasta sarcina cade pe umerii cavalerului si domnisoarei de onoare.

Nici o grija, doar distractie! Nici o mireasa din lume nu are nici un motiv sa se ingrijoreze pentru ce se intampla in tot timpul acesta cand ea este departe de preaiubitul ei sot.

  • Rapitorii o vor duce intr-un club, un parc de distractii, un sit turistic si asa mai departe.

  • Orice loc deschis atunci ce va va asigura inca un loc de distractie in cele 30-40 de minute cat veti fi plecati.

  • Aici se va face tot posibilul sa ciocniti un pahar de sampanie, sa va trageti sufletul si/sau sa dansati.

Reintoarcerea. Insa, timpul a trecut si trebuie sa va reintoarceti.

  • Cei care te-au furat vor negocia cu sotul si/sau nasul tau prin telefon si isi vor cere rasplata pentru ca te aduc inapoi.

  • De cele mai multe ori se cer remuneratii banesti (simbolice), sticle de whisky, vin si asa mai departe sau mirele trebuie sa execute o pedepsa: cele mai populare sunt dansatul in pantofii miresei, o declaratie de dragoste, sa cante o melodie, etc. Nasul, daca doreste sa isi ajute finul, i se poate alatura in executare pedepsei sau in remunerarea hotilor.

  • Odata stabilite toate aceste detalii mireasa este adusa in brate de rapitori si mirii au parte de o reintalnire romantica.

Nu este cazul sa te panichezi atunci cand vei fi furata. Ai grija ca inainte de nunta sa afli cine va avea de gand sa faca acest lucru si informeaza-i in legatura cu locurile in care nici in ruptul capului nu vrei sa fi dusa. Astfel vei fi sigura ca aceasta aventura nu va fi deloc stanjenitoare pentru tine. Apoi, odata ce ai fost furata distreaza-te, doar asta e si ideea. Nu incerca sa opui rezistenta deoarece ii vei jigni pe cei care incearca sa te fure. Chiar daca tu preferi sa fi furata de sora ta iar rapitorii sunt verisorii mirelui, pana la urma, primul care s-a gandit a actionat. Apoi, se spune ca nasa trebuie sa te scape de trei ori de furat. Astfel vei avea noroc in viata de casatorita. Insa totul trebuie facut foarte delicat, doar nimeni nu vrea sa se intample ceva cu rochita ta minunata. In orice caz, in aceste momente, la furatul miresei, profita de acest ragaz de timp si trage-ti sufletul si/sau fa ceva inedit. Apoi bucura-te impreuna cu toti invitatii tai (si mai ales impreuna cu sotul tau) de reintoarcere si toate chestiile amuzante pe care le va face.

Distreaza-te. Este nunta ta! Este poate singura ocazie (din fericire) sa te simti o adevarata printesa rasfatata…